Science Fiction Bokhandeln

Science Fiction Bokhandeln (Gbg)

Science Fiction Bokhandeln är nischad inom skräck, fantasy och science fiction. Fysiska butiker finns i Göteborg, Stockholm och Malmö. 95 % av sortimentet är på engelska och de säljer förutom böcker även spel och prylar kopplade till genren. Läs mer på Plentymore.se

 • Bakgrund

  Vårt uppdrag var att kommunicera att Göteborgsbutiken flyttar till större lokaler. Syftet var att få till fysiska besök under öppningshelgen och att få ett stort antal att delta i kostymparaden. I maj 2013 var det stor invigning;  stormtroopers, superhjältar och aktiviteter lockade intresse även hos nya målgrupper.

 • Lösning

  En personlig digital kampanj till de riktiga nördarna (dvs de befintliga kunderna) och en utomhuskampanj, med bland annat trafikreklam, till den bredare kretsen och ännu oinvigda.

 • Resultat

  Premiärlördagen nådde kassarekord. 100 personer köade till smygpremiärens öppning på fredag morgon och över 500 personer deltog i nördparaden Geek Day-Parade. Den blev så lyckad att den kommer genomföras årligen, i år på årsdagen för öppningen.

   

To the top